AZ ŐSROBBANÁS UTÁN LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE (Hogyan Jött Létre az Univerzum)

66 E megtekintés11

  A világegyetem kb. 14 milliárd évvel ezelőtt, számunkra ismeretlen okból a semmiből jött létre.
  Kezdetben kisebb volt mint egy atom, majd az ősrobbanásnak nevezett esemény után, egyetlen másodperc alatt billió kilóméter nagyságúra tágult.
  Az idő is az univerzum születésekor jött létre, így a kérdés, hogy "Mi volt előtte?" jelenlegi tudásunk alapján egyszerűen értelmezhetetlen.
  Ekkor keletkezett maga a tér is, az ősrobbanást tehát nem az anyag térbe való robbanásaként kell elképzelni, hanem a tér tágulásaként.
  Az univerzum eleinte tisztán energiát tartalmazott, és ennek nagy része a másodperc billiomod része alatt anyaggá alakult.
  Közel 400 ezer évnek kellett eltelnie, hogy a részecskék lehűlve atomokká álljanak össze, majd újabb 300 millió évnek, hogy kialakuljanak az első csillagok, bolgyók és galaxisok.
  Az ősrobbanás indította tágulás a mai napig tart, és egyes elméletek szerint soha sem fog véget érni.
  Most nézzük meg lépésről lépésre, hogy pontosan mi is történt az ősrobbanás után.

  AZ ŐSROBBANÁS UTÁN LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE (Hogyan Jött Létre az Univerzum)

  Zene / Music:
  The sky is on fire - Ambient Music
  top 5 magyar univerzum
  top 5 magyar bolygó
  top 5 magyar földönkívüliek
  top 5 magyar ősrobbanás
  #top5magyar #univerzum

  Közzététel: 3 hónapja

  Megjegyzés

  1. [ TOP 5 ] MAGYAR

   EZ A CSILLAG IDŐSEBB AZ UNIVERZUMNÁL ---> y2u.be/qduTXvxdCS8

   1. Barnabás Fekete

    @István Kertész Te csak tanulatlan és okoskodó. Legalább meg kellene tanulnod, hogy mi az a vöröseltolódás, mert kár egy ilyen ismeretterjesztő oldalon baromságokat terjeszteni. Mert itt bárki megmondhatja, hogy ez az állításod alapvetően téves: "A tudósok a vörös eltolódásból tudják kiszámítani a távolságot, ezáltal a korukat is."

   2. István Kertész

    @Barnabás Fekete A fotometriai távolságmérési módszerek az égitestek látszó és abszolút fényessége (lásd Cserepes & Petrovay 2002) közötti különbség megállapításán alapulnak. Általánosítva, az adott spektrális tartományban az objektumból mérhető fluxus a következő 3 tényezőtől függ: Nem csak hülye vagy hanem egy nagy paraszt is.

   3. Barnabás Fekete

    @István Kertész Ha fogalmad sincs a témáról, akkor csak ennyire telik

   4. István Kertész

    @Barnabás Fekete jó nagy hülye vagy

   5. Barnabás Fekete

    @István Kertész Ha már érdeklődsz a téma iránt, akkor tudnod kellene, hogy a vörös-, vagy a kékeltolódás vizsgálata a mozgás irányának meghatározási eszköze. A csillag korának ehhez semmi köze. A távolságot a trigonometriai parallaxis, vagy fotometriai elemzés (magnitúdó értékek) módszerével lehet megállapítani. A csillagok korát pedig pedig a színképelemzéssel, a fémtartalom értékelésével állapítják meg

  2. Robika Jónás

   Első sorban gratulálni szeretnék ehez a videóhoz,esküszöm neked egy tanítasi órán nem tudják ilyen könnyedén meg tanulni a gyerekek a dolgokat mint ahogy te be mutatod nekik👌 én viszont egy 20 éves fel törekvő rapper vagyok (nem ez a zenei csatornám),de eskü még engem is tanítassz aminek örülök❤ UI: Kicsit rémisztő hogy pár milliárd év mulva az emberiseg kipusztul... De ezt dobta a gép el kell fogadni

   1. Robika Jónás

    Köszönöm szépen♥️

   2. [ TOP 5 ] MAGYAR

    Köszönöm a kommentet! Sok sikert és kitartást neked a raphez! Ne add fel! 👊🏻

  3. Ildy Szi

   Az ősrobbanásnak annyi a valószínűsége, hogy az élet véletlenül keletkezett, körülbelül annyi, mint annak a valószínűsége, hogy egy nyomda felrobbanásakor egy teljes terjedelmű szótár jön létre.

  4. János Pillinger

   Az a baj hogy az emberiség mindég egy észlelésböl indul ki. Szerintem a világ végesen végtelen . A változás nem ál meg. Minden kornak megvolt az elképzelése a lehetőségeinek megfeleően.

  5. Quiet Storm

   Mitől vagyunk olyan biztosak hogy mi hogy mikor volt mikor megannyi vita van és nincs egyetértés sok dologban... Úgy beszélünk ezekről a dolgokról mintha annyira tudnánk bármit is. 9 milliárd évnél lett a naprendszer Ez biztos vagy csak dobalozunk a számokkal...

  6. Editke Kristof

   Megertttem ebbol mindent. De ha a Nap egy csillag,es a csillagok felrobbannak,akkor a Nap is felfog robbanni az energia tartalma miatt. Minek vorosebb annal hamarabb robban fel. De ha felroban,akkor amibol van a Nap,akkor az kulombozo darabokra,formakra esik szet,es azok a darabok neki utkoznek a Fpldnek meg a tobbi bolygoknak is,ES A NAPRENDSZER MEGSZUN ELNI. Es meg egy masik galaxis is nekunk fog utkozni,de arra mar nem lesz elet,hogy ezt tanusithatjuk. Ez eleg para es felelmetes egyben. Az on videoibol annyi sok infot szerzek es jegyzetelek le,hogy van eddig kb 40 pldal iras,csak azokbol az infokbol amiket adssz videokban termeszetesen az Univerzumrol,galaxisokrol valamint csillagokrol. Szuyper vagy! Le a kalappal!

   1. Editke Kristof

    @[ TOP 5 ] MAGYAR Rendben,es koszonom hogy valaszoltal! Egy validi nagy almom valt valora!

   2. [ TOP 5 ] MAGYAR

    Szia, tegezz nyugodtan. 🙂 Igen ez így van és lesz ahogy leírtad. Köszönöm, örülök hogy érdekel a téma, nehéz ennél lenyűgözőbb témát találni.

  7. Mátyás Petz

   Nem értem ezeket az éveket. 400 ezer év. 1 millió év, 4 milli@rd év. Nálunk 365 nap 1 év. Más csillagok áll, vagy ak@r más bolygókn@l 1 év lehet jóval több is és kevesebb is. R@juk hogy vonatkozik az 1 év?

  8. Renátó Sárközi

   Én sajnálom, hogy konkrétan SOHA nem foglyuk megtudni hogy hogyan lett az élet a földön, hogy hogyan alakult az univerzum, és hogy mi volt előtte, meg hogy mi lesz utána. Ugyan ezzel kapcsolatban láttam egy videót, és nagyon érdekes volt, ugyanis ott elmondták hogy az összes csillag eléri az élete végét, és szinte már csak feketelyukak lesznek a világban, meg ilyenek. De persze ezek csak feltevések. Mindenesetre azért kíváncsi lennék

   1. Csak Egy Lemming

    A fogjuk pontos jé

  9. Attila Gazda

   Ez mind csak kitalalciò, pontosan senki nem tudja!

  10. julietae kim

   Mindenki a végét a fènyt meg a napot mondja.. de senki nem mondja/kérdezi az alját. Mi van az univerzum aljában a sötétségben?

  11. Koponya kristály

   Az igazi Isten Allah. Hiszen az univerzum ősrobbanással keletkezett.

  12. Domonkos Kocsis

   Programozási hiba az ősrobbanas, a Föld pedig csak egy easter egg

  13. Gozarusan

   Mindent a tudat hoz létre.

  14. Kollar Viktor

   Én szerintem űr anya gondolt egyet és meg szülte a ma ismert Univerzumot.

  15. Andrea Tóth

   Nagyon megörültem, hogy a mai fiatalokat mennyire érdekli ez a csillagászati kérdés. Még mindig ezer baromságot akarnak belénk táplálni. mint a "lapos föld" - agyrém - na erről beszélek. Úgy látszik mégis értik, érdekli őket, és van véleményük. Büszke vagyok a mai fiatalokra. Ez a téma pedig rendkivül érdekes, amiben még sok kérdés, és rengeteg érdekesség van. Olvasom a hozzászólásokat. Ez egy jó téma.

   1. [ TOP 5 ] MAGYAR

    👍🏻

  16. Peter Horvath

   Totális káosz. Ez jellemzi mind azt ami van, és mind azt ami nincs.

  17. Attila Kovács

   Kedveském Isten teremtett mindent semmi sem jön magától lètre.

  18. 330 Zotya

   Szerintem az ősrobbanás előtt semmi, konkrétan semmi. Felfoghatattlan de én szerintem nem volt semmi se, nem létezet semmi. Se csillag se bolygó se élőlény csakis a nagy fekete semmi.

  19. vilmos horváth

   most akkor még is 14 milliárd éves az univerzum ? elvileg felfedeztek egy olyan csillagot ami jóval idősebb mint az univerzum persze (józan paraszti ésszel ) átgondolva ezek szerint az univerzum is jóval idősebb lehet mint 14 milliárd év elvileg . másképpen nemlehet idősebb egy csillag sem ennél az időnél bár kitudja

  20. brendon seres

   Isten szavara Robant ki csak enyi de jo a videod

  21. László

   De mi is a "The Big Bang"

  22. Mihály Pmisi Polecsák

   Ez is csak elmélet van nem ösrobanàs elmélet is és azzokkal is lehet magyaràzni mind a mikrohullàm háttérsugàrzàst mind a többit...

  23. Viki Cziraki

   az ős robbanás ellött még semisem volt egy nagy nulla volt akkor

  24. Viki Cziraki

   szerintem az ős robbanás ellött még egy nagy feketség volt

  25. Viktória Dovalovszki

   Azta ez nagyon érdekes volt, és elképesztő! 😊

   1. [ TOP 5 ] MAGYAR

    🙂

  26. János Mikler

   A tudósok nem tudják pontosan. "top 5 magyar: ez így volt" XD

  27. Attila Hoffmann

   naphosszat hallgatnám...nézném.. ..hogy rövid...igen..de szinte falatonként jó..csakigy tovább respekt!!!

   1. [ TOP 5 ] MAGYAR

    👊🏻👊🏻

  28. Bobi Murgu

   Ez így igaz 7 évvel ezelőtt én írtam középiskolában a földrajz tanormanak a tanulni valokat az univerzumrol... hála a youtube-nak nagyon sok mindent lehet tanulni tobbet mint a suliban!

  29. Bobi Murgu

   Az ős robbanás előtt szerintem csak a sötét anyag lehetett, csak tipp 😅

  30. Gombos Dániel

   Neil deGrasse Tyson Terítéken a világegyetem c. könyvét figyelembe ajánlom, remekül le írja az ősrobbanás következményeit.

  31. ateszko50 YT

   Olyan vidit nincs kedved csinálni,hogy mi történik pontosan mikor meghalunk??😁🙏

  32. Attila Tamás Barnácz

   Ez a videó feldobta a napom, köszönöm szépen, hogy ki tetted😇😇🤗

   1. [ TOP 5 ] MAGYAR

    Nagyon szívesen! 🙋🏻‍♂️

  33. Blan cat

   A videó végén elhangzó pár mondattól hirtelen mély depresszióba zuhantam 😦

  34. Kira B.

   Olyan ijesztő, amikor éppen arról beszélsz, hogy a Nap majd egyszer megszűnik létezni, ami a földi élet végét fogja jelenteni. Nagyon ijesztő. Nagyon érdekes nekem ez az egész téma, de nagyon ijesztő és félelmet keltő.

  35. NemvagyoknubL

   Nem ez az érdekes hanem az hogy mi a fasz volt előtte

  36. János Rónai

   Istent kihagytad, úgy mint a tudósok is! Tehát hütlen Isten árulók vagytok! Azt Isten teremtette az univerzumot és az embert is...

   1. pilóta piskótatallér

    @János Rónai xDDD hogyan legyél autista tutorial

   2. János Rónai

    @pilóta piskótatallér legyen a te bajod! De ne felejtsed el amit írtam!

   3. pilóta piskótatallér

    @János Rónai pf :DDDDDDDd végem :DDD

   4. János Rónai

    @pilóta piskótatallér ostoba vagy? Te szerkeszted ezt a csatornát? // Az igazságot valakinek ki kell mondani! Akkor is ha vannak ilyen sátáni reakciók mint amit te csinálsz!

   5. pilóta piskótatallér

    kérem takarodjon a csatornáról :)

  37. Andrea Tóth

   És még van tudós, aki amellett tör pálcát, hogy EGYEDÜL VAGYUNK AZ UNIVERZUMBAN????!!!! És ez tudósnak nevezi magát. Ha ekkora az univerzum, vagy a multiverzum, vagy a végtelen - felfogni is lehetetlen - tuti, hogy nem emiatt a 7 milliárd bohóc miatt létezik. Szerintem mi csak egy mellékes hozzájárulás volt, amibe az univerzum nem szólt bele. És nagyon sokan vannak még odakinn.

   1. Andrea Tóth

    @Csak Egy Lemming Ebben is van valami, hiszen úgy gobndolják, hogy ha földönkivüliek, akkor csakis olyan körülmények között fejlődtek, kezük-lábuk, szemük szájuk....van, mint a humanoidoknak. Meg sem fordul a fejükben, hogy lehet, hogy egészen más volt a fejlődési tendenciájuk, és mi van, ha ezer, vagy millió évekkel megelőztek már minket? Mi sem tudjuk, hogy 1000 vagy millió évvel ezután mi lesz? Azt sem tudjuk, hogy holnap mi lesz! Szóval biztos vannak egysejtűek, - erre azt hiszem már találtak is valami bizonyitékot - a gond ott lesz, ha sokkal fejlettebbek nálunk. Akkor lesz tarolás a tuti.

   2. Csak Egy Lemming

    Igen de valószínűleg nem olyan élőlények mint a sci-fi filmekben hanem egysejtű lények.

  38. zsolt tamas

   Az ősrobbanás előtt egy gigászi fekete lyuk volt ami elérte a kritikus tömeget és szétrombant

  39. Bottwu

   fogyik: hÁt dE iStEn tErEmtEtT mInadeNt!!!!!!! :(

  40. Barnabás Icsó

   nemtudom :)

  41. L Aleettaaa

   És az univerzum hova tágult? :'D

   1. L Aleettaaa

    @666 😂😂😂

   2. 666

    A végtelenbe és tovább :D

  42. Andrea Tóth

   Bocsi, az előző hozzászólásomból csak a lényeget hagytam ki. Szóval úgy kéne lennie, hogy az univerzum tágulásának lassulnia kellene a mai fizika tudomása szerint. Mint amikor kavicsot dobsz a tóba. Van egy nagy hullám, ami egyre tágul, egyre lassabban, végül elsimul. Csak az a helyzet a mostani mérések szerint, hogy a mi univerzumunk pont ellenkezőleg viselkedik. A tágulás egyre gyorsul. Na ezt nem tudják megmagyarázni. Erre ki mit tud mondani? Vajon miért viselkedik igy? Azért ez ijesztő.

  43. Hip Hop Bass

   Ez a tema egyebkent egy olyan ketelu fegyver hogy az hihetetlen. Nagyon szeretem az ilyen temakat es nagyon sajnalom azt hogy soha nem fogja az emberiseg megerni azt a napot hogy valaha is feny deruljon barmire is az emberiseggel es a foldel kapcsolatban. Vegyunk par alap dolgot. Tudosok. Talalgatasok tomkelege. Ahany tudos annyi velemeny es elkepzeles. Es honnan tudjuk hogy egyaltalan valamelyik elkepzeles valos e? Az is lehet hogy semmi koze az osszes elmeletnek ahhoz hogy hogyan is volt. A masik pedig a kommenteket olvasva hogy sok millio eve van hatra az embereknek. Na ezt honnan szeditek? Lehet lassan elerunk a vegere. Ki tudja hany eves a fold, illetve az univerzum. Lasd evek ota nincs ho, evszakok elcsusznak, sark korok rekord utemben olvadnak. Ebreszto emberek. Lehet kb van 5-10 evunk vagy tobb vagy annyi se amit leirtam. Nem tud senki semmit csak a talalgatas megy.

  44. Alophoixus Furioso Saxon

   Amikor úgy kezdődik valami, egy okfejtès levezetèsekèppen hogy a semmiből indult ki a folyamat ,mar itt le lehet zárni a kèrdèst. Már ha ok ,ès okozatra helyezzük a vilàg keletkezèsèt ès annak folyamatait mert nincs magyarázat arra mi szükség volt arra , hogy ha így fogjuk fel hogy a nemlètező egyszer csak beindult, ès egy ilyen rendkívüli-bonyolult -szervezett világot alkotott , ugy hogy minden tőrvènyszerűsèg megfigyelhető leirható Ès oda jukadunk ki hogy ezt csak olyan rendszer alkothatta ami nem tudattalan. Hanem egy intelligencia. Amikor valami tágul, senki nem kèrdez rà miben tàkul, mindegy minek nevezzük De pontként, vagy helyzet meghatàrozàskèppen ,ezeket is ok és okozat folyamataiba helyezzük. Ott sem tesszük fel a kèrdèst Miben tágul a vilag egyetem. Ha térben, akkor az a tér is alà rendelt egy folyamatnak. Valaminek működtetni kell ezeket a folyamatokat...... Ami tértől- időtöl független Ès mèg sok minden mástól. Valakinek -valaminek bé kellett kodolnia a vilàg müködèsèt. Mert miert akarna a nem létező Létezni, ..... Mert ha vissza kanyarodunk arra s kiindulási pontra hogy a semmi. Hàt az nem magyarázat semmire. Minden egyéb kèrdès màr szellemi eredetű, ami magyarázattal szolgálhat.

   1. Hip Hop Bass

    Jee meg vannak ertelmesen gondolkodo emberek a foldon. Respect az iromanyert ✌️✌️

  45. dark energia gaming

   Nagyon jó volt

  46. Andrea Tóth

   Sziasztok! Hallottam olyan teóriákat, hogy az ősrobbanás tulajdonképpen egy fekete lyuk felrobbanása volt. De ez csak egy teoria. Nem tudjuk és soha fel sem foghatjuk, miért jött létre, és hogyan az univerzum. De egy érdekesség. Ha tágul az univerzum - ami ugye már mérve be is bizonyosodott - először nagyon gyorsan nőtt, majd lassulni kezdett. De az is mérve van, hogy mai tudásunk szerint a tágulás egyre gyorsabb és nem találnak rá magyarázatot. Erre valaki tudja a választ? Erre kiváncsi lennék.

   1. Cirmog Cirmog

    Kivan a melled

  47. Kisvardai David

   A Mindenség alapja Isten.

  48. Nocika Marko

   Nagyon szeretem a ijen típusú témákat 🙂👍 köszönet.

  49. Alex Truczer

   Imádom amikor meghallom ezt a zenei aláfestest ! Iskolában ezeket a videókat kellene le játszaniuk a tanároknak. S nem pedig a Pál utcai fiukat 90xre abban az évben !

  50. Faragó Félix

   Nem lehetne most már más téma?

  51. Herbáldrog Kristálydrog

   és ezt amúgy honnan tudják a tudósok?

  52. arpheus

   Nem vagyok matematikus sem csillagász, de valahol azt olvastam hogy a matematika az univerzum közös nyelve, tehát matematikával mindent meg lehet magyarázni, le lehet vezetni. Nos szerintem az egész univerum egy bináris kód szerint működik tehát eggyesek és nullák váltják egymást 01101011111001stb.stb. az 1-es a mindenség, a 0 pedig a semmi. Tehát az ősrobbanás az 1-es kezdete, élötte gondolom a 0 volt, vagyis a semmi vagy lehet két 0 vagy 10 vagy kitudja mennyi 0 volt mikor bekövetkezett az első 1-es. ami után lehet hogy megint 0 jön vagy egy újabb 1-es valahol egy új másik univerzum is létrejön. Ezen gondolkozzatok! Korlátolt emberi agyunkal nem tudjuk elképzelni a minden fogalmát ahogyan a semmi fogalmát sem vagyunk képesek elképzelni. Az idő egy dolog, létező valami, tehát biztos hogy a mindenség része ahogy mi is, tehát az 1-es része. Ha bekövetkezik a zsugorodás és megszünik vagy összemegy az univerzum, olyannyira hogy eltünik, akkor vele eggyütt az idő is eltünik szóval minden ami az 1-es volt eltűnik, és bekövetkezik a 0 (nulla).

  53. Dezso Biro

   Ha nem letezett sem ter sem ido,a kerdes ertelmetlen,,mi volt elotte,,

  54. botond fábián

   Isten indította be a fojamatot és valószínűleg az univerzumot is isten teremtette

   1. 666

    ahogy mondod :)

  55. kiki kiki

   2:30 mikor fogy el a nap energiája kb? Amúgy köszi a feltöltést, nagyon jó és tartalmas videó.

   1. kiki kiki

    @Csak Egy Lemming ó, rendben! Köszönöm a választ!😊😊😊

   2. Csak Egy Lemming

    Kb 4 miliárd év múlva

   3. [ TOP 5 ] MAGYAR

    👊🏻

  56. Imre Reinitzer

   Jó videó lett, csak sajnos Te is csak olvastad, hallottad, tanúltad. Senki nem tudja pontosan, hogy mi mikor és miért történt. És meddig.

  57. Yodamester 11

   1Mózes 1:1-31

  58. mária kanfi

   NEEEEEEEEEEEEE 😱😱😱😱😱😱

  59. Holló kutya

   szerintem megyek felakasztani magam cs

  60. Dani racz

   Ez a kérdés olyan mint a végtelen nem lehet felfogni emberi ésszel és hát a válasz semmi nehéz elképzelni és nem is lehet

  61. Pron Vilon

   +1 tény Fingottam egy szaftosat

  62. Alexandra Fazekas

   Lehet degeneralt vagyok, de nem ertem, hogy a tudosok ezeket az adatokat ami a letezesunk elott tortentek/voltak megis hogyan "talaltak ki" hogy ez tortent? Sztem kicsit eros tenykent kezelni ezeket a torteneseket es adatokat. Max csak feltetelezes lehetne velemenyem szerint.

  63. Zsombor Boncz

   Szerintem az ősrobanás elöt egy mágneses erőtér volt ami minden monekulát összevonzott és ezáltal egyre nagyobb és nagyobb és nagyobb monekula gömböt sikerül elkésziteni de ebbe a monekula gömbe benevolt minden eggyes bolygo és galaxys de a tul sok monekula mágneses ereje ojan erövel vonzotta magához a monekulákat hogy egyszercsak egy nagy csapodá történt és elindult minden.

  64. Péter Jelenfi

   De ha belegondolsz akkor az emberiség nem biztos hogy megéli a nap energiájának elfogyását mert a mesterséges inteligencia lehet hogy kipusztítja az emberiséget

  65. Ferenc Turai

   Egy másik univerzum ugy működik hogy egy univerzum meg születik és meg hal és meg születik és így tovább

  66. WolFyß

   Amúgy.. Ha a messzi csillagok fényét látjuk amik kB 4.5 vagy több milliárd éve már nem is léteznek.. De a fényük a földre úgy ér ide hogy olyan messze vannak hogy látjuk őket.. Holott a csillag már nem Létezik és az ős robbanás is valószínű messze volt tőlünk hiszen folyamat tágul.. Akkor azt jelenti hogy látnunk kéne valahol az ős robbanás fényét.. Hiszen a fény később ér ide mint a valós idő.. Nemtudom ki érti nehéz megfogalmazni... De most a jelenlegi csillagok az égen amiket látunk kB 4,5 fényév távolságra van a legközelebbi csillag amit látunk... Szóval mivel az ős robbanás messzebb volt a fénye is lassan ér ide... Szóval kéne látnunk ha olyan messze volt.. Vagy ha egyáltalán létezik /létezett robbanás... Az már más kérdés ha nem volt anyag és nem volt semmilyen proton... Meg atomok MÉGIS MI A FASZ ROBBANT BE? Ehez hasonló kérdéseim lennének..

  67. Botond Mata

   TOP 5 leglaghatóbb bolygó

  68. V Stefii

   Az ősrobbanás előtt nem volt semmi. Minden anyag és energia öszpontosúlt egy végtelen kis pontban. Ebből kofolyólag nem volt még tér sem!! Csak az a kis pont volt és kész(ez felfoghatatlan)

   1. 666

    Akkor az valami, és nem semmi.

  69. Nagy Játékmester

   1. Ebben aztán nagyon sok munka lehetett. 2. Amíg nem néztelek téged addig nem nagyon érdekelt, nem nagyon szerettem az űrről dolgokat nézni, de most már megkedveltem és ezen a csatornán az űrös videóid azok amiket várok és szeretek.

   1. [ TOP 5 ] MAGYAR

    👊🏻👊🏻

  70. Viktor Bajko

   2020 ban bármi meg történhet lehet hogy a következő idökben a múltbeli énünk illetve a jövő beli énünk látogat el vallelyik bolygóról vagy univerzum-ról :D

  71. Norbert Tamási

   Szerintetek mi volt elötte......szerintem erre a kérdésre az emberi agy még nem készült fel egyáltalán hogy eltudja lépzelni felgogni az összes tudós agyát egybe gyúrva sem hogy mi is lehetett valójában! Talán ez lenne az egyik legfontosabb dolog amiért földönkívuli életformákkal közösen kutatni kéne az egesz uneverzium létezésének okát!

  72. Tibor Sipos

   Hogy mi volt sz ősrobbanás előtt? A teremtéselmélet. Ami persze éppannyira nem magyarázott meg semmit mint az ősrobbanás, de legalább volt morális tartalma, hogy a szájtátó eszetlenek legalább szégyelljék magukat, ha pl. a saját kényelmük érdekében élhetetlenné szemetelnék a bolygónkat. Sajnos a tudomány dobta az intelligens univerzum elméletét, és ezzel buktuk a túlélésünket. A videó egyébként szép volt.

  73. LexugarGamer - Kányási Richárd

   Látom több az univerziumos videó :D vissza is iratkoztam

  74. Gergely Szabadi

   Nem tudom,hogy honnan veszik ezeket a dátumokat es számitásokat! Honnan a francbol veszik,hogy volt ösrobbanás? A földet sem ismerlyük. Azt se tudja az ember,hogy mit,merre,hogyan! De azt persze kiokoskodtát,hogy hogyan alakult a világmindenség... Nevetségesek :)

  75. szalabala

   Én nem tudom kivel van az az érzés de amikor meghallom pl itt azt, hogy pár milliárd év múlva véget ér a földi élet. Én mindig ilyenkor egy kicsit megijedek és elfog egy nagyon fura érzés. UI.: Létszives válts zenét mert elég para este hallgatni.

  76. Matthias Kismihok

   😅🤣😂👍👍👍😅🤣😂

  77. Patrik Koszó

   Ha volt egy előző univerzum akkor vajon voltak abban is élőlények? Amúgy amikor azt montad hogy nem lessz fényes a jövőnk az nem igaz mert amikor a Nap felrobban akkor bisztos kiégeti a retnánkat XD. (Amúgy tényleg nem lessz fényes a jövőnk)

  78. Nagy Nándor Dániel

   NEM! NEM FOG ÖRÖKKÉ TÁGULNI!! Addig tágul amíg akkora vákum nem lessz az univerzumban a tágulás miatt, hogy összehuzza a galakszisokat, bolygókat stb... És ,,ős,, robbanás keletkezik.. Megin...

  79. Balázs Borotvás

   De az pár miliárd év mulva nem lessz nap vagyis a hogy montad hogy pár miliárd év mulva nem lessz fény

  80. the best Marci

   Mindig tökéletes és igaz, érdekes dolgokat hozol nekünk. Így tovább! Szerintem a te tartalmad a legjobb, az egész Univerzumban .

   1. [ TOP 5 ] MAGYAR

    Köszönöm!!

  81. Ormai Márton

   Az igen... Ezeket honnan tudod?

  82. Gergő Lindenmayer

   Számítások szerint már kicsit több mint egy milliárd év múlva annyira megnő a Nap sugárzása, hogy eltűnnek az óceánok.

  83. Kakukk Kakukk

   Véleményem szerint az univerzum ha tágul akkor van vége ha meg nem tágul akkor ugye logikus hogy nincs vége. De nekem az még mindig logikusabb hogy Isten teremtett mindent mint hogy ős robbanás volt.😇 Ugyan miből robbant volna fel? Mikor nem volt egyáltalánn semmi és ha nem volt semmi akkor a semmiből úgyszintén nem lehet semmi. 😏🤔 A nagy véletlen semmiből? 👀🤔.. Már pedig véletlenek nincsenek nem is voltak és nem is lesznek. 😔. Minden megvan tervezve a véletlent felejtsük el.😢😔 A világ, az élet, az életünk olyan mint egy film csak mindenkinek le kell játszani saját magának. 😇Hogy miért így van? (Ha ígyvan) azt nem tudjuk, majd ha meg halunk akkor meg tudjuk és akkor majd mindenre fény derül, nem lesznek több rejtett kérdések. De ez csak az én véleményem 👀☺️🤐

  84. N&B Gaming

   Nemtom! Ez nekem vhogy felfoghatatlan

  85. Adam Mezoe

   Egyébként az ősrobbanás előtt szerintem már egy 'előuniverzum' létezett, hogy aztán legyen hova tágulni. Gyakorlatilag mint egy feketeluk szedi az anyagot, csak most fordítva, ha már tagul minden irányba. Ami viszont érdekel, hogy az anyag az már volt-e vagy az is létrejött. Mert akkor a semmiből valami lesz, de a semmi állapotból csak semmi maradhat, így az anyag nem örök. (?) Esetleg lehet anyagot létrehozni, ha már tudjuk, hogy az űr tér, ahol nincs fogható. Szeretném megtudni, hogy van egy külső tér is az univerzumon kívül, mert ha nem, akkor örülök, a tapasztalataim alapján ami táguló, az egyszer kipukkad.

   1. István Kertész

    Tulajdonképpen nem a semmiből lett az anyag. A relativitás elméletéből következik hogy energiából jött létre, ahogy hült az univerzum. A fordítottjára is van példa (atomrobbanás) anyagból energia lesz.

  86. Adam Mezoe

   3:36 még az előtt elfogynának a nyersanyagok... Az ember meg nem maradna az utolsó pillanatig a földön. Ha már most ilyen marsi kolóniákkal kísérleteznek, akkor százezer év alatt már nem csak a naprendszerben fognak emberi telepeket létesíteni és fenntartani. (tudom, nagyon nagy a naprendszer) Ami engem személy szerint érdekel, hogy az oxigént víz elbontásából, vagy üstökösök ☄ begyüjtésével fognák beszerezni. Az is számít és számottevő a Föld 🌏 jövőjét tekintve, hogy az embet száz év alatt is fejlődött, mind techhnológiailag, mind biológiailag.

  87. Kalóz Gergely

   Megnézed a csatornám

  88. Nándor Urbánszki

   Az én elméletem, vélemények érdekelnek Elméletben a fekete lyuknál egyirányú az út, legalábbis egy ideig, de addig amilyen anyagot beszív, az összeroskad/megroppan ha úgy tetszik (lényegében az atom mag marad csak meg ami magának az atomnak a méretéhez képest sok ezrelék része, nagyjából ennyivel is csökken maga az anyagnak a nagysága (föld-borsószem) nagyjából. Ezt követően sok milliárd évig él/létezik, esetleg egybe olvad más feketelyukkal, ezt követően el kell érnie egy bizonyos mennyiségű tömeget amely folytán egy reakció indul el, ami egy robbanáshoz vezethet (akkora kell hogy legyen hogy át tudja hidalni a gravitációs erőt amit a feketelyuk képvisel) és így szétszóródik az univerzumban a felgyülemlett anyag. Amit még hozzá fűznék hogy ez a szétszóródott anyag elméletben újabb és újabb feketelyukak kialakulásához vezetne, viszont az univerzum tágulása(hogyha elfogadjuk az elméletet) miatt ez egyre kissebb esélyel fog megtörténni, később ez 0 lesz.

  89. Tamás Gábor

   Tény, hogy ez a jelenlegi hivatalos verzió de legalább akkora nettó baromságnak tűnik minthogy egy szakállas bácsika egy felhőn ücsörögve csettintett egyett és abból vagyunk most mi. A semmi egyszer csak felrobbant és hirtelen minden lett belőle!!! Hát hooogyne. Mi sem nyilvánvalóbb. Egyszer egy csillagász műsorban hallottam eddig az egyetlen értelmes gondolatot erre. Mikor egy csillag felrobban az ugye szanaszét lövi anyagát a világegyetemben. És mivel az egész univerzum ugyanazokból az anyagokból áll így ott sincs másképp. Mi ugye csak a kezdetig, a robbanásig tudunk vissza tekinteni és találgatni. Nekem ez sokkal elfogadhatóbb, hogy egy felrobbant csillagból vagyunk. Tehát valamiből lettünk és nem csak úgy varázslatra semmiből.

   1. László Juhász

    Ez csak egyike a sok másik elméletnek, de egyébként nem zárja ki, hogy hasonlóképpen keletkezhetett, csak hát igen a "semmiből keletkezés" valóban egy abszurdum, ahogy te is írtad. De gondoljunk csak bele, hogy számunkra mi a semmi? Lényegében a felfoghatatlan dolgokra értjük, amiket nem tudunk leírni szavakkal, ugye? Vagy egyáltalán sehogy sem, mert ha már "valami", akkor azt látjuk, érezzük, halljuk, mérjük stb. De valójában nem létezik olyan, hogy "semmi", hiszen az már maga egy paradoxon lenne, mivel a semmi nem "létezhet". Ezt a szót csak mi emberek találtuk ki. Valójában ami számunkra semmi, az csak egy leírhatatlan dolog, egy magasabb dimenzió. Ha egy magasabb dimenzióból pakolnak a miénkbe valamit, akkor az számunkra a semmiből bukkan fel, amire azt mondanánk, hogy lehetetlen, mert a semmiből nem jöhet létre valami. De ezt csak a materialista énünk gondolja így, a tudomány viszont a közhiedelemmel ellentétben egyáltalán nem materialista, ahogy sokan gondolják. Maga a dimenziók elmélete pl. nem írható le anyagi dologként, mert a dimenziók nem anyagból vannak, hanem geometriai elven működnek. Ezért is alkalmaznak rengeteg matekot az elméleti fizikában, és azzal próbálják ezeket modellezni, ami az egyik legnehezebb része, mivel egy felfoghatatlan dolgot próbálnak megoldani.

  90. Roland Horváth

   Nagyon komoly inteligens videó lett egész nap eltudnám nézni

   1. [ TOP 5 ] MAGYAR

    👊🏻

  91. Norbert Bin

   Az ősrobbanásal alakult ki az idő,és az anyag is, tehát előtte nem lehetett semmi.Idő nélkül nincs létezés,kár ezen agyalni mivel az idő faktor elvételével nincs miről beszélnünk.

  92. Otto Nandori

   Érdekes, hogy milyen érdeklődést tud kiváltani egy olyan esemény, ami soha nem történt meg.

   1. Otto Nandori

    @István Kertész Ez viszont okos ötlet. Köszönöm a tanácsot.

   2. István Kertész

    @Otto Nandori aha információ szegénység mi? A te birtokos van megvan a megfelelő információ ugye? Akkor kérlek oszd már meg a tudós társadalommal is. Hagy legyenek már akkora pengék mint te.

   3. Otto Nandori

    @István Kertész Információszegény. Mint ahogy ebből a reagálásból is kitűnik.

   4. István Kertész

    Nyílván mindenki hülye :)

  93. Eszter Eszter

   Ugyan mi lesz ha több milliárd év mulva megszünik a föld? Nem lesz élet...és ha belegondolunk akkor az ,,utódaink,, is meghalnak

   1. István Kertész

    @Eszter Eszter Semmi baj, nem kell elnézést kérni. :) Az elmúlt 100 évben jutottunk oda ahova! Mit tud nekünk adni még 5 milliárd év fejlődés? :))))

   2. Eszter Eszter

    @István Kertész mondjuk igazad van....bocsi akkor

   3. István Kertész

    Miért kellene meghalniuk? Addigra olyan fejlettek leszünk hogy nem lesz gond a csillagközi utazás. Egyébként több mint 5 milliárd éve lesz a napnak. Mert a hidrogén elégetése után a héliumot fogja égetni, bár ezt sokkal gyorsabban. De arra is lesz pár tizmillió év :)

  94. László Juhász

   Az abszolút semmit talán úgy könnyebb elképzelnünk, ha vesszük azt a népszerű térdimenziós példát, miszerint rajzolunk figurákat egy rajzlapra, és elképzeljük, hogy ők azon a 2D-s síkon élő értelmes lények, és abszolút semmi esélyük betekinteni a mi három térdimenziós világunkba. Így ha húzunk egy vonalat, akkor ők úgy látják, hogy a semmiből bukkant elő az a vonal, mivel nem látják a ceruzát, ami ezt létrehozta. Nos, szerintem az ősrobbanás is egy felsőbb térdimenzióból indulhatott, aminek a mai napig is csak a befolyását tapasztaljuk. Az egyik a gravitáció, maga téridő görbülete, amit nem látunk, vagy a virtuális részecskék, amik számunkra a semmiből bukkannak fel, és tűnnek el, vagy pl. a kvantum összefonódás is ezen az elven működhet, és még sorolhatnánk. Einstein nem hiába mondta ugye, hogy az idő a 4. dimenzió, mivel az számunkra a semmihez tartozik, nem látjuk, csak a hatását tapasztaljuk ok-okozati folyamatokként, ugyanakkor egyben van azzal a három dimenziós térrel, amit közvetlen is tapasztalunk. De ez szerintem nem is jó kifejezés rá, mert nem közvetlen tapasztaljuk, mivel a teret sem látjuk, csak azt, ami benne van, az anyagot és a fényt. Ezért is nehéz az emberi elmének elképzelnie mindezt, mert nem tudjuk vizualizálni fejben, csak úgy tudunk közelebb kerülni a megoldáshoz, ha a vizuális részétől elvonatkoztatunk.

  95. Asdf Qwer

   Szóval felrobbant a semmi, amiből aztán lett valami...háttőőő...izé...ezt még azért át kéne gondolni kissé :) Most akkor döntsük már el, hogy a robbanás utáni töredékmásodpercekben városméretűvé, vagy billió kilométeresre dagadt a tér. 379000 év kellet ahhoz, hogy eléggé lehűljön a cucc az atomok létrejöveteléhez. Honnan ez a hajszálpontos adat? Esetleg órát és percet is meg lehet határozni? Mindegy, szóval lehűlt a cucc, hogy létrejöhessenek az atomok, amiknek aztán újra fel kellett forrósodniuk, hogy létrejöhessenek a csillagok....Ehhh...de bonyolult.

  96. .ZacundoEmper

   Lesz videó a Multiverzun elméletről?

   1. [ TOP 5 ] MAGYAR

    Tervben van!

  97. ProMetHeuS Fehér Dániel

   Na és mi van a multiverzummal? Egyáltalán létezik? Én itt most arra gondolok hogy van e belőlünk egy másolat? Bár tudom hogy ez elég mély meg hülye téma de érdekelne!

   1. [ TOP 5 ] MAGYAR

    Semmi sem zárja ki a multiverzum elméletét!

  98. Shtraus Stefan

   Na de azért ha tudnám akkor Stewan Howking és Albert Einstein töl is nagyobb tudásal redelkeznék.

  99. Segg Lyuk

   Fingotam